Baardolie

Waardering Nog niet gewaardeerd

In voorraad

De hoogwaardige baardolie van Romano Sandee verzorgt de huid en de baard. Deze olie bevat geen onnodige toevoegingen welke niet in een olie behoren. De olie is tevens goed te gebruiken bij eczeem, acne, een gevoelige huid of een droge huid. Één volledig pompje komt overeen met ongeveer 16 druppels olie.

Inhoud pompje: 50 ml
18,95 €
   

   Pin it

Details

De baardolie van Romano Sandee is een hoogwaardige olie welke alleen ingrediënten bevat welke nodig zijn voor de verzorging van de baard en de huid. De kwaliteit van deze olie is ongekend, door enkel alleen het gebruik van de basisolie jojoba welke de eigenschappen heeft om haar en huid goed te verzorgen. Het is ook niet voor niets dat deze olie aan veel cosmetica wordt toegevoegd. De olie word goed opgenomen door de huid, waardoor de huid zachter aanvoelt. Dit komt overigens mede door het gegeven dat jojoba olie een vochtinbrengende eigenschap heeft. 

Jojoba perfect bij de gevoelige huid

Jojoba olie is een perfecte olie om te gebruiken op de gevoelige huid. Jojoba wordt vaak geadviseerd bij een droge huid, ee verweerde huid, eczeem, psoriasis, een oude huid, cellulite en huidirritaties. Daarmee maakt jojoba dit product tot een hoogwaardig product omdat de olie bij de gevoelige huid nog steeds te gebruiken is. Echter in geval van een notenallergie zou ik persoonlijk niet aanraden om jojoba te gebruiken. Het is tenslotte ook een noot. Jojoba bevat naast de olie ook van nature veel vitamine E en anti-oxidanten.

Geur baardolie

De baardolie van Romano Sandee is op geur gebracht met twee etherische oliën: pepermunt en patchouili. Dit geeft een frisse pepermunt-houtachtige geur. In de basis bevat de baardolie 2% aan etherische oliën. Dit lijkt niet veel, maar is ruim voldoende om geur af te geven aan het product. Mocht je na gebruik het gevoel hebben dat de geur te sterk is, laat dan bij een volgende bestelling in de webshop weten dat je een lagere dosering aan etherische olie wenst te ontvangen. Dan kan ik dit op maat voor je bijstellen. Door de pepermunt zul je echter ook merken dat het verkoeling geeft op de huid, wat niet onwenselijk is bij een jeukende huid. De verkoeling zorgt er mede voor dat de huid minder gaat jeuken.

Werking etherische oliën

Vanuit de aromatherapie kan de etherische olie een werking hebben op de lichaam en geest. Voor de etherische oliën pepermunt (piperita x mentha) en pathouli (Pogostemon cablin) zijn de volgende eigenschappen o.a. bekend:

Pepermunt

  • Verheldert de geest
  • Verkoelend effect op de huid
  • Ondersteunend bij een verkoudheid of griep
  • Pepermunt kan de werking van homeopatische middelen neutraliseren

Patchouili

  • Ondersteunend bij stress, depressiviteit, geïriteerdheid  of geestelijke uitputting
  • Helpt bij acnè, eczeem, huidirritaties, schimmelinfecties en roos
  • Patchouili heeft een zinneprikkelende eigenschap
  • Muggen houden niet van de geur patchouili

Dosering

De baardolie zit in een flesje met een pompje. Dit maakt het ideaal om te doseren zonder dat je telkens moeite moet doen om een dopje er weer goed op te draaien. Wanneer je het pompje 1 keer volledig indrukt, doseert het pompje 0,8 ml. Dit komt overeen met 16 druppels uit een flesje met een druppelsysteem. Je kunt het pompje zo ver indrukken als je zelf wilt, waarmee je gemakkelijk en vlot de door jouw gewenste dosering kunt gebruiken.

Werking pompfles

De pomp gebruikt geen gassen en drukt de bodem van het flesje omhoog door middel van vacuüm welke ontstaat bij elke pomp die je maakt. Doordat de bodem omhoog komt, ben jij er zeker van dat je alles uit het flesje eruit kunt halen wat erin zit. Dus nooit meer restanten die over blijven in het flesje. Zo weet je zeker dat je waar voor het geld krijgt.