100 ml massageolie Lavendel

Waardering Nog niet gewaardeerd

In voorraad

Wil je heerlijk ontspannen? Dan is de Lavendel massageolie helemaal geschikt voor jou! De massageolie bevat de etherische olie van de echte lavendel. Heerlijk ontspannen dus!
8,25 €
   

   Pin it

Details

De geurlijn Lavendel bevat (zoals je wel kunt verwachten) lavendel. Echter, je ziet bij andere grotere merken vaak nog wel dat er een mix wordt gemaakt van verschillende lavendelextracten. Maar bij de geurlijn Lavendel van Romano Sandee krijg je naast de basisolieuitsluitend de toevoeging van de echte etherische olie lavendel. De Latijnse naam van de lavendel die gebruikt wordt, is Lavendula Augusttifolia.

Lavendel is één van de veiligste etherische oliën en slechts één van de twee etherische oliën waarvan ik weet dat je die veilig puur op de huid zou kunnen aanbrengen. Dit in tegenstelling tot andere etherische oliën: die kunnen irritatie geven op de huid en die oliën kennen dan ook maximale doseringen tussen de 1% tot 15% etherische olie in een mengsel.

Vanuit de aromatherapie zijn er verschillende werkingen bekend van de etherische olie lavendel. Een aantal werkingen van deze etherische olie zijn:
• Lavendel helpt bij pijnlijke spieren en gewichten.
• Deze olie is rustgevend, waardoor het helpt bij slapeloosheid, depressies, rusteloosheid en onrust.
• Lavendel stimuleert het hart en de bevordert de circulatie van het bloed.
• Het helpt bij buikkrampen.
• Het kan verlichting bieden bij bij gynaecologische klachten, zoals een onregelmatige menstruatie of overgangsstoornissen.
• Lavendelolie is goed tegen eczeem en psoriasis, alsmede een droge huid
• Lavendel kalmeert de huid, bijvoorbeeld bij huidirritaties, jeuk of herstellende wonden.

Al met al kun je stellen dat lavendel een veelzijdige etherische olie is. Daarnaast kent de etherische olie geen contra-indicaties.

De basisolie van deze massageolie is: amandelolie en jojobaolie. Daarnaast bevat de olie automatisch vitamine E, doordat de olie noten bevat. Aan deze basisolie is ongeveer 2% lavendel toegevoegd. De massageolie met de geur lavendel is alleen verkrijgbaar in de nieuwe basisolie (zonder macadamianootolie). Misschien lijkt een toevoeging van 2% lavendel weinig, maar op het moment dat je een flesje olie (of ander product) opent, is gelijk te ruiken dat het om lavendel gaat, omdat de echte lavendel wel een sterkere geur heeft dan bij extracten.

Het is bij mijn producten mogelijk dat iemand kiest voor druivenpitolie als basisolie, bijvoorbeeld wanneer iemand een notenallergie heeft.

De geur "Lavendel" komt ook voor in de volgende productgroepen: badoliën, bodylotions, bad- en doucheschuim en dag- en nachtcrèmes.