Handmade Romano Sandee aromasteen Yin Yang

Waardering Nog niet gewaardeerd

In voorraad

Sinds kort produceert Romano Sandee zelf de aromastenen. Alle aromastenen met het Homemade logo worden zelf geproduceerd vanuit de benodigde grondstoffen en is verkrijgbaar in verschillende figuren in zowel 2D (dus meer een platte vorm) als 3D (bevat meer reliëf).
3,50 €
   

   Pin it

Details

Welke olie gebruiken?

De Homemade aromasteen van Romano Sandee neemt enkel alleen etherische olie op. De steen is daarom ook niet geschikt voor geuroliën of hydrolaten (is op waterbasis). Deze worden niet goed opgenomen door de steen en zal de geur daarom ook niet goed verspreiden. Een geschikte olie zal ook meteen of vrijwel meteen in de steen intrekken.

Hoelang en waar kan ik de steen gebruiken?

Afhankelijk van het type geur en dosering (licht of zwaarder) kan de geur tussen de 1 en 12 uur blijven geuren, waarbij op te merken is dat je aan het begin de geur sterker waarneemt dan wanneer je al enige tijd in de geur zit. De verspreiding van de geur kan het beste door deze op de verwarming of in een ruimte te leggen die warm is. De etherische olie verspreid makkelijker via warme lucht dan via koude lucht.
Echter kan de steen ook goed gebruikt worden in de linnenkast om linnengoed een aangename geur te geven of in de toilet als natuurlijke luchtverfrisser.

Dosering

De dosering op de aromasteen is mede afhankelijk van de sterkte van een geur. Bij bijvoorbeeld citrusachtigen (citroen, sinaasappel e.d.) zal je meer druppels moeten druppelen dan bij een zwaardere geur (kaneel, geranium, patchoulli e.d.). In de hoofdregel gebruik je tussen de 2 en 6 druppels per 10 vierkante centimeter. Hierin kun je zelf spelen met de dosering.

Slechts 1 geur per aromasteen gebruiken

De homemade aromastenen van Romano Sandee neemt de geur in zich op. Om deze reden kan 1 steen slechts 1 geur gebruiken zonder dat geuren door elkaar komen. Het advies is daarom ook om slechts 1 geur op 1 aromasteen te gebruiken. Wil je toch geuren wisselen op 1 steen, kies dan voor geuren die dicht bij elkaar liggen of optioneel bij elkaar passen. Zo kun je lichte geuren toepassen op 1 steen, maar wanneer je eerst een zware geur hebt gebruikt gevolgd door een lichte geur, zul je de lichte geur niet meer goed waarnemen. Dan zul je dit moeten compenseren met een hogere dosering van de lichte geur.

Mogelijk langere levertijd

De Homemade aromastenen hebben mogelijk een langere levertijd. Romano Sandee probeert een voorraad bij te houden van de aromastenen, echter kan het voorkomen dat de aromastenen toch op raken. In dat geval worden de stenen geproduceerd en heeft het een doorlooptijd van 2 (werk)dagen extra voor het produceren van de aromastenen.

Specificaties aromasteen Yin Yang

Breedte: 64 mm
Lengte: 64 mm
Hoogte: 7 mm 

Verpakking

De aromasteen Yin Yang word bij de verzending verpakt in bubbeltjes plastic en/of oude kranten en kent geen speciale omverpakking. Wel zit inbegrepen een korte uitleg (net als op deze pagina) over de werking van de steen.