Hoe verzorg ik mijn droge huid?

Een droge huid is een verschijnsel dat de laatste decennia steeds meer voorkomt bij mensen. Met name na het douchen ervaren mensen een droge, trekkerige huid en ze gebruiken er  weer allerlei middelen voor om dit gevoel tegen te gaan. Maar hoe zit het nu werkelijk met een droge huid én wat is nu de beste wijze om zo’n gevoelige huid te verzorgen? In dit achtergrondartikel lees je hier meer over.

Je kunt niet ruiken

Ja, je leest het goed. Je bent eigenlijk niet in staat om te ruiken. Eigenlijk is geen enkel mens daartoe in staat. Ik nam nog eens de proef op de som tijdens een experiment, waarbij de deelnemers niet wisten dat ze aan het experiment deelnamen bij de introductie van geur X (heet nu: Magical Summer). De aanname werd nogmaals bevestigd: mensen kunnen niet ruiken. In dit achtergrondartikel licht ik dit toe.

Verzorging van de droge huid

Ga ik je iets nieuws vertellen in dit artikel? Waarschijnlijk niet… Maar toch vind ik het belangrijk om ook eens een achtergrondartikel te wijden aan de verzorging van een droge huid, iets wat bij veel mensen voorkomt. Nu het frisser in Nederland geworden is, komt het ook meer voor dan bijvoorbeeld in de zomer. Mogelijk verwacht je wel een iets ander artikel dan je gewend bent van een leverancier, maar in de eerste plaats ben ik nog altijd een masseur en kijk dan ook meer vanuit dat perspectief naar ons grootste orgaan: de huid.

SLS en SLES: eens wat meer informatie

Al eerder schreef ik over omstreden ingrediënten. Niet alleen omdat ze in mijn producten (SLES in de bad- en doucheschuim en de maatwerk shampoos) voorkomen, maar ook omdat ik merk dat mensen eigenlijk niet veel over de ingrediënten weten. En dat is niet zo gek, zeker niet bij dit ingrediënt: er zijn veel hoaxen op het internet te vinden. Daarom heb ik in dit artikel gepoogd de informatie zo goed mogelijk te onderbouwen.

Minerale oliën: echt zo slecht voor je?

Als je op menig beautyblog kijkt bij de reviews, en er zitten minerale oliën in, word het gelijk bestempeld met “slecht”. Is het eigenlijk wel zo slecht als een gemiddelde blogger wil laten geloven? En welk geruchten zijn wel of niet waar? In dit achtergrondartikel ga ik verder in op de minerale oliën en ik heb geprobeerd om dit zo goed mogelijk te onderbouwen met wetenschappelijke stukken en informatie.